Επικαιρότητα

Ποινικοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών από τους εφοπλιστές. Όλοι στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Στην αρχή, όπως κατήγγειλε η ΠΕΝΕΝ πριν από λίγα 24ωρα, ο ΣΕΕΝ άρχιζε να «κλαψουρίζει» για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, με το χοντροκομμένο παραμύθι πως πλήττεται ο τουρισμός στα νησιά, και χθες απέστειλε στους ναυτεργάτες, με δικαστικό κλητήρα, προσφυγή κατά της απεργίας, που έχουν προκηρύξει για την επομένη Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αλλά και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με αυτή.. ορίζεται, δικάσιμος με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 9.30πμ.

Ο ΣΕΕΝ ζητεί να κηρυχθεί η απεργία παράνομη – καταχρηστική, να απαγορευτεί η απεργιακή κινητοποίηση καθώς και να καταδικαστεί η Διοίκηση σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και σε προσωπική στα μέλη κράτηση τριών μηνών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του διοικητικού συμβουλίου. Η προσφυγή αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση χτυπήματος των αγώνων ναυτεργατών και εργαζομένων και επιχειρείται μέσω της δικαιοσύνης η ποινικοποίηση των δίκαιων κινητοποιήσεων του κόσμου της δουλειάς και της ναυτεργασίας.

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει «προς όλες τις κατευθύνσεις, κυβέρνηση και εφοπλιστές, ότι οι μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους. Ο αυταρχισμός, η καταστολή, η ποινικοποίηση των εργατικών αιτημάτων και διεκδικήσεων, η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» θα λάβει μαχητική απάντηση».

Καλεί τον κλάδο και όλους τους ναυτεργάτες «να δώσουν αποφασιστικά και αγωνιστικά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, να την περιφρουρήσουν και στην πράξη να ακυρώσουν την επαίσχυντη εφοπλιστική επιχείρηση τρομοκρατίας και υπονόμευσης των δίκαιων διεκδικήσεών μας», αλλά και τα Σωματεία και τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών» τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019, και ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμά μας στην απεργία και στις καλύτερες συνθήκες εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς.

Πηγή