Επικαιρότητα

Κυβέρνηση και ΑΑΔΕ προετοιμάζουν το έδαφος για τους ιδιώτες – εισπρακτικές στα δημόσια οικονομικά

Χθες, Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, ήταν η ημέρα έναρξης λειτουργίας της Φορολογικής Ακαδημίας στο νέο κτήριο, κάτι βέβαια που κατέστη δυνατό μετά τις τεράστιες προσπάθειες των εκεί εργαζόμενων οι οποίοι έβαλαν (κυριολεκτικά) πλάτη. Η «φιέστα» που διοργάνωσε ο διοικητής της «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σημαδεύτηκε από τον αυταρχισμό που έδειξε έναντι της προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ, συμπεριφορά που καταγγέλθηκε από την Ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (εδώ αναλυτικότερα).

Ωστόσο, όπως άλλωστε το σημειώνει και η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών (ΑΚΕ), σε σχετική της ανακοίνωση, τι και αν η εμπειρία έχει δείξει ότι οι υπηρεσίες μας διαθέτουν ικανότατους συναδέλφους που μπορούν με επάρκεια να καλύψουν το κομμάτι της εκπαίδευσης… τι και αν η διοίκηση της ΑΑΔΕ ετοίμαζε… φιέστες για τη χθεσινή ημέρα.…

Την ίδια στιγμή, «στο Αμφιθέατρο της Καρ. Σερβίας θα συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συναδέλφους από Ελεγκτικές και Δικηγορικές εταιρείες, με αντικείμενο μάλιστα τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Και αυτό… υπό την απειλή – εκβιασμό της διοίκησης ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί η παρεμπόδιση της διαδικασίας των σεμιναρίων, δεν θα υπάρξει συνάντηση του Διοικητή με εκπροσώπους των εργαζομένων».

Οι φιέστεςμ άλλωστε της Διοίκησης της ΑΑΔΕ (το γνωρίζει και η ίδια), όπως επισημαίνει η ΑΚΕ, «δεν μπορούν να κρύψουν την επιλογή της να εκχωρήσει εκπαιδευτικό αντικείμενο – σε πρώτη φάση – σε ελεγκτικές και δικηγορικές εταιρείες, μέσα μάλιστα από απόλυτα αδιαφανείς διαδικασίες (αρνούνται να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των συμβάσεων) και παραβιάζοντας την κοινή λογική που λέει ότι ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να εκπαιδεύει τον ελεγκτή».

Είναι ξεκάθαρο πως με τη στάση της, διαχρονικά, η ηγεσία της ΑΑΔΕ υπονομεύει, αντί να υπερασπίζεται, τις υπηρεσίες και τα αντίστοιχα τμήματα αυτών, εμφανίζοντάς τα ως ανίκανα να ανταποκριθούν στο ρόλο τους (ελεγκτικό, εισπρακτικό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) προετοιμάζοντας το έδαφος για τους ιδιώτες.

Είναι κατά συνέπεια, υπογραμμίζει η ΑΚΕ, «ευθύνη των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, να υπερασπιστούν τις υπηρεσίες μας και το δημόσιο χαρακτήρα τους… Να ορθώσουν απαγορευτικό στους Ιδιώτες… Να αναδείξουν στην κοινωνία ότι μέσω της εκπαίδευσης η Κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ… βάζουν το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα….».

Διαβάστε επίσης:

  • ΑΚΕ: Το STOP στην Ελεγκτική και ο… εκνευρισμένος ΔΙΟΙKΗΤΗΣ της ΑΑΔΕ

  • ΑΚΕ: Μετά την PWC και η Ernst & Young στην ΑΑΔΕ

  • Ενημερωτικό Σημείωμα ΑΚΕ: Αποκαλυπτικό… Ρόλων και Προθέσεων

  • ΑΚΕ: Οι εφορίες κλείνουν, η PWC έρχεται…

  • Καταγγελία ΑΚΕ: Σε Ελεγκτικές – Εισπρακτικές εταιρείες, η εκπαίδευση υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

  • ΑΚΕ: Φορολογικές υπηρεσίες… έρμαιο μαυρογιαλούρικων αντιλήψεων


Πηγή