Κοινωνία

Θετικοί σε Covid-19 πέντε γιατροί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, μετά τα πέντε κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε γιατρούς των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Ήδη, οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ιχνηλάτηση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στη Λάρισα καταγράφηκαν την Τρίτη, συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ άλλα πέντε άτομα νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χθες το απόγευμα στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τη συμμετοχή στελεχών φορέων δημόσιας υγείας, όπου και δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για την αναχαίτιση πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία, ενώ τονίστηκε η ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού για την διεξαγωγή τεστ.

Άμεσα μάλιστα πρόκειται να ξεκινήσει με τη συμμετοχή επικοινωνιολόγων, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων.


Πηγή