Εργασιακά

ΟΑΕΔ: Αστυνομικός έλεγχος συνδικαλιστικής δραστηριότητας!

Ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και την ΠΟΠΟΚΠ που εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταγγελίας:

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων, έξω από την αίθουσα του ΔΣ και εντός του κτηρίου της Διοίκησης, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι, αφού ρώτησαν ποιοι είναι οι εκπρόσωποι, έδωσαν εντολή ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ επιτρέπεται να μπουν και να τοποθετηθούν δύο άτομα εκ των εκπροσώπων!!!! Εστάλησαν, δηλαδή, αστυνομικά όργανα για να δώσουν εντολή στους εργαζόμενους για το πόσοι θα μιλήσουν εντός της αίθουσας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Το συμβάν διεκδικεί «πρωτοπορία» για τους αγώνες τους εργατικού κινήματος!

Ρητορικά ερωτήματα:

  • Ποιος κάλεσε τους αστυνομικούς μέσα στη Διοίκηση, σε μια εντελώς ήρεμη και ολιγομελή συγκέντρωση εργαζομένων;

  • Ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση στα αστυνομικά όργανα να μεταφέρουν εντολές στους εργαζόμενους για ζητήματα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα;

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή πρακτική που επιχειρείται να εισαχθεί στην εργασιακή και συνδικαλιστική ζωή των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας εντός του κτηρίου της Διοίκησης και το θρασύτητα τους να δώσουν εντολή για το πόσοι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα μιλήσουν.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση προληπτικής τρομοκρατίας και φίμωσης και δηλώνουμε ότι δεν μας τρομάζουν αυτές οι πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να διεκδικούν και να καταγγέλλουν τέτοιες ενέργειες των Διοικήσεων που στέλνουν εμπροσθοφυλακή αστυνομικούς για να μεταφέρουν εντολές και να φοβίσουν…

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να είναι σε επαγρύπνηση και να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα.

The post ΟΑΕΔ: Αστυνομικός έλεγχος συνδικαλιστικής δραστηριότητας! appeared first on iskra.


Πηγή