Κοινωνία

Ξεπέρασε τα 5.000 θύματα από κορονοϊό η Ν. Αφρική

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στη Νότια Αφρική, η οποία αποτελεί την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και την 5η σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ήδη, η χώρα ξεπέρασε το όριο των 5.000 θυμάτων (για την ακρίβεια, έφτασε τα 5.033), καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 85 νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Επιπλέον, 13.449 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν επισήμως σε μία ημέρα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 364.328.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ζουέλι Μκίζε απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες του να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, επισημαίνοντας την «πολύ βαθιά ανησυχία» του για τον μη σεβασμό των περιορισμών που διαπιστώνεται «σε μια στιγμή όπου καταγράφεται έκρηξη των μολύνσεων».

«Η κυβέρνηση κινητοποίησε όλα τα μέσα» στη μάχη κατά της πανδημίας, επισήμανε, προειδοποιώντας πως «οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τηρούνται ελάχιστα ή καθόλου. Η χρήση της μάσκας έχει εγκαταλειφθεί ή οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά (…). Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον αριθμό (των κρουσμάτων) τις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε.

Σημειώνεται πως η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες στη Νότια Αφρική.


Πηγή