Κοινωνία

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Φλόριντα: πάνω από 10.000 σε μια μέρα

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Έξαρση της νόσου COVID-19 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που κατέρριψε για ακόμη μια φορά το ρεκόρ νέων κρουσμάτων, καταγράφοντας άλλα 10.000 κρούσματα σήμερα.

Συνολικά, η Φλόριντα μετρά συνολικά 169.106 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, με την κομητεία Μαϊάμι-Γουέιντ (η πλέον πολυπληθής της χώρας με σχεδόν 2,7 εκατομμύρια κατοίκους), να ανακοινώνει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, εκτός από τους χώρους λατρείας.

Πάντως, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης ΝτεΣάντις δήλωσε χθες πως «δεν θα επιστρέψουμε να κλείσουν τα καταστήματα», προσθέτοντας πως «δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στα καταστήματα είναι αυτοί που προκαλούν» αυτές τις νέες μολύνσεις. 

Δήλωσε επίσης ότι αναστέλλει την κατανάλωση αλκοόλ μέσα στα μπαρ. «Όταν βλέπετε τους νέους, νομίζω ότι είναι κυρίως οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις» που επιτείνουν την επιδημία του κορονοϊού, εξήγησε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα ότι στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Ρον ΝτεΣάντις για την επιβράδυνση της διασποράς του κορονοϊού. 

Ένδειξη ότι η κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται από τότε που η Φλόριντα άρχισε τη διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων αποτελεί ότι ο μεγάλος νοσοκομειακός όμιλος του Μαϊάμι, Jackson Health System, ανακοίνωσε χθες την αναστολή των χειρουργικών επεμβάσεων που δεν είναι επείγουσες.


Πηγή