Κοινωνία

Τοπικό lockdown σε πάνω από 30 προάστια της Μελβούρνης 

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Την επιβολή lockdown σε δεκάδες προάστια της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, αποφάσισαν οι τοπικές Αρχές καθώς τελευταία παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ντάνιελ  Άντριους, δήλωσε σήμερα πως τα 233 θετικά τεστ από την περασμένη Πέμπτη είναι απαράδεκτα υψηλός αριθμός.

Ο Άντριους ανακοίνωσε πως κάτοικοι 36 προαστίων θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για ένα μήνα και ότι η έξοδος θα επιτρέπεται μόνο για τέσσερις λόγους. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να μετακινούνται για να πάνε στην εργασία και στο σχολείο, να ασκηθούν ή να προμηθευτούν τρόφιμα.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τις 29 Ιουνίου και έρχεται σε αντίθεση με άλλες πολιτείες όπου χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά της νόσου.

«Εάν δεν λάβουμε αυτά τα μέτρα τώρα, θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου αντί να επιβάλουμε lockdown σε 10 ταχυδρομικές περιοχές, θα επιβάλλουμε lockdown σε όλες», δήλωσε ο Άντριους.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα περιοριστούν και πάλι στις υπηρεσίες takeaway, ενώ η κυβέρνηση της Βικτόριας ζήτησε επίσης όλες οι πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλες πολιτείες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισαγόμενων κρουσμάτων.

Η Βικτόρια καταγράφει διψήφια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων για κάθε μία από τις προηγούμενες 14 ημέρες, ενώ οι περισσότερες άλλες πολιτείες καταγράφουν μηδενική ή χαμηλή μονοψήφια αύξηση. Συνολικά στην Αυστραλία καταγράφονται 104 θάνατοι και περίπου 7.800 κρούσματα.
 


Πηγή