Οικονομία

Σε αστρονομικά ύψη(2,18τρις δολάρια) το ποσό για αντιμετώπιση της κρίσης

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει σημαντικές άμεσες δαπάνες, για να σταματήσει η πανδημία του κορονοϊού να οδηγεί την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, βαθύτερα σε ύφεση.

Το ποσό-ρεκόρ των 117 τρισ. γιεν, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από ένα δεύτερο έκτακτο προϋπολογισμό, έρχεται μετά από τα επίσης 117 τρισ. γιεν που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Οι συνολικές δαπάνες της Ιαπωνίας είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πακέτων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προσεγγίζοντας το μέγεθος του προγράμματος βοήθειας των 2,3 τρισ. δολαρίων των ΗΠΑ.

Το τελευταίο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει 33 τρισ. γιεν σε άμεσες δαπάνες, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και την απασχόληση με κάθε τρόπο εν όψει του δύσκολου δρόμου που θα βρεθεί μπροστά μας”, ανέφερε ο Abe σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

Πρέπει επίσης να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμαστούμε για άλλο ένα κύμα της επιδημίας”.

Για να χρηματοδοτήσει το κόστος η Ιαπωνία θα εκδώσει επιπλέον 31.9 τρισ. γιεν σε κρατικά ομόλογα με βάση το δεύτερο πρόσθετο πακέτο μέτρων, για την τρέχουσα χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2021.

 


Πηγή