Κοινωνία

Εννέα δισ. και κρατική συμμετοχή 25% το σχέδιο για τη διάσωση της Lufthansa

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Μετά από διαπραγμάτευση εβδομάδων για τη χορήγηση πακέτου βοήθειας στον Ομιλο της Lufthansa,σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel επήλθε συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο, που ρυθμίζει τη συμμετοχή του κράτους στην εταιρεία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Ο υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς (Σοσιαλδημοκράτης), ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ και η καγκελάριος Μερκελ (και οι δυο Χριστιανοδημοκράτες) κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Η συμφωνία λέγεται ότι προβλέπει συμμετοχή με το 25% του μετοχικού κεφαλαίου και δυο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της κυβέρνησης στην εταιρεία έναντι του συνολικού ποσού των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τον γερμανικό Τύπο, στέλεχος της κυβέρνησης βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Φρανκφούρτη όπου είναι το αρχηγείο της Lufthansa για την παρουσίαση της συμφωνίας η οποία στη συνέχεια πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Η Ανγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα, δηλώνοντας μόνο ότι απόφαση αναμένεται «σύντομα» και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις και με την εταιρεία και με την Ευρωπαϊκή επιτροπή


Πηγή