Επικαιρότητα

Αυστηρά πρόστιμα, εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες στις παραλίες

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Από Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών και στην Κρήτη. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι περιοχές, όπως η Λευκάδα και η Ελαφόνησος, θεωρούνται νησιωτικές περιοχές.

Η μετάβαση προς τα νησιά θα επιτραπεί στις 25 Μαΐου. Από τις 18 Μαΐου ανοίγουν και αρχαιολογικοί χώροι και ζωολογικά πάρκα. Επίσης από αυτό το Σάββατο αποφασίσθηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες ορίζεται στα 4 μέτρα.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι μπαρ και κυλικεία, θα λειτουργούν μόνο τις υπηρεσίες take-away και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών σε αναμονή να ορίζεται το 1,5 μέτρο.

Τέλος απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή, σημείωσε τονίζοντας τη σημασία του να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής. Τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε όλους όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Τα πρόστιμα για την πρώτη παράβαση φθάνουν έως και τα 20.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και το κλείσιμο της επιχείρησης, προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αύριο, όπως προανήγγειλε, θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές.


Σχετική ανάρτηση | Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, το Σάββατο 16 Μαΐου

Πηγή