Εργασιακά

Στάσεις εργασίας και συμβολικές συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Με συμβολικές εκδηλώσεις -τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας λόγω κορονοϊού- θα τιμηθεί σε διάφορα νοσοκομεία και μονάδες υγείας, η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιευτών, σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου.

– Στις 8.00 π.μ. – Σε συμβολική συγκέντρωση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στα ΤΕΠ.

– Στις 13.00 μ.μ. – Σε συγκέντρωση στην είσοδο – ρεσεψιόν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤ.

– Συνελεύσεις εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και στο νοσοκομείο «Αττικόν».

– Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεταξάς, στην διοίκηση του νοσοκομείου.

  • Στην Ελευσίνα:

– Σε στάση εργασίας  από τις 12.00 μ. έως τις 2.00 μ.μ. και συγκέντρωση στη 1.00 μ.μ. στην είσοδο νοσοκομείου προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Παράλληλα, ζητά την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με SARS-CoV-2, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.

– Δίωρη στάση εργασίας, από τη 1.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της στάσης στο σαλόνι του νοσοκομείου, από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

– Στάση εργασίας, από τις 12.00 μ. έως τις 3.00 μ.μ. αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, μετά την καρατόμηση από τις υπηρεσιακές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τεσσάρων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων της προέδρου του και ενός μέλους του Δ.Σ.

 


Πηγή