Κοινωνία

Νεκροί και δεκάδες σε νοσοκομεία από διαρροή αερίου στην Ινδία

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτογραφία αρχείου

AP Photo/Mukhtar Khan

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας διαρροής χημικής ουσίας σε αέρια μορφή από εγκατάσταση της εταιρείας LG Polymers στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας. Μεταξύ αυτών και ένα οκτάχρονο κορίτσι.

Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε πως αρκετοί άνθρωποι λιποθύμησαν στο δρόμο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. 

Πάνω από 120 κάτοικοι χωριών στη Βισαχαπάτναμ διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τη διαρροή, ενώ σχεδόν 1.000 άνθρωποι ένιωσαν αδιαθεσία σε μια περιοχή ακτίνας 3 χιλιομέτρων από το σημείο του εργοστασίου, αναφέροντας προβλήματα στην αναπνοή και αίσθημα καύσου στα μάτια.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι διέφυγε στην ατμόσφαιρα στυρένιο,  τόνισε ο αξιωματούχος αυτός στο Reutets και αποφάσισαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τουλάχιστον τριών χωριών.

Υπάρχει διαρροή αερίου από το εργοστάσιο της LG Polymers, επιβεβαίωσε η Εταιρεία του δήμου της ευρύτερης Βισαχαπάτναμ (Greater Visakhapatnam Municipal Corporation, GVMC) μέσω Twitter, προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Φωτογραφίες που μεταφόρτωσαν κάτοικοι της περιοχής στο Twitter εικονίζουν ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση έδειχναν αρκετούς ανθρώπους στο οδόστρωμα αφότου κατέρρευσαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια μπαταριών LG Chemical Ltd, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Το εργοστάσιο της LG Polymers βρίσκεται στα όρια της βιομηχανικής πόλης Βισαχαπάτναμ, όπου βρίσκεται επίσης ένα σημαντικό λιμάνι. Η μεγαλούπολη και τα προάστιά της έχουν συνολικό πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων από το σύνολο των 49 εκατομμυρίων του ομόσπονδου κράτους του Άντρα Πραντές.


Πηγή