Κοινωνία

Γκαγκάτσης και Κωνσταντινέας καταθέτουν για τα «στημένα»

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Με τις καταθέσεις των Βασίλη Γκαγκάτση (πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ) και Πέτρου Κωνσταντινέα (πρώην βουλευτής και πρώην διαιτητής) συνεχίζεται την Πέμπτη (13 Φεβρουαρίου) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των 28 κατηγορουμένων για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες κατά την περίοδο 2012-2014. 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταθέσει ο πρώην διεθνής διαιτητής Κύρος Βασσάρας και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, προσκομίζοντας σημαντικά στοιχεία, ο μεν πρώτος για τον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονταν οι πίνακες των διαιτητών, ο δε δεύτερος για τον τρόπο επιλογής ενδεκάδας σε παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης».

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του πως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της διαιτησίας και των δικαιοδοτικών οργάνων μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και περιέγραψε τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, ως απόλυτα ελεγχόμενο από τον Ολυμπιακό. 

Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, καθώς δεκάδες φορές επέλεξε να απαντήσει πως δεν θυμάται, στις ερωτήσεις της έδρας.

Την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχαν εκκινήσει με τις καταθέσεις τους, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χρήστος Σάββας.


Πηγή