Κοινωνία

Στηρίζουμε Ερντογάν και ΝΑΤΟϊκή Τουρκία. Απάντηση Άσαντ στις απειλές

συρία

Οι ΗΠΑ παίρνουν σαφή θέση στο πλευρό της Τουρκίας ενώ η Συρία φλέγεται.

Την στήριξη των ΗΠΑ στην Τουρκία για τη Συρία εκφράζει ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σημειώνοντας ότι «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν». «Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», προσθέτει, ενώ το θερμόμετρο στη Συρία χτυπά κόκκινο.

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές κινήσεις στη Συρία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς την Ρωσία και την κυβέρνηση Άσαντ, τη στιγμή που οι πολεμικές συγκρούσεις στη χώρα κλιμακώνονται.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε μάλιστα ότι μεταβαίνει στην Άγκυρα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι για συζητήσεις.

Το υποστηρικτικό μήνυμα Πομπέο στον Ερντογάν έρχεται ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους προειδοποιώντας τη συριακή κυβέρνηση πως θα πληρώσει «πολύ ακριβό τίμημα» για τις επιθέσεις εναντίον Τούρκων στρατιωτών και ο συριακός στρατός απαντά ότι ότι θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις των «τουρκικών κατοχικών δυνάμεων».

«Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας»

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση στο Ιντλίμπ. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν».

» Έστειλα τον Τζιμ Τζέφρι στην Άγκυρα για να συντονίσει τα βήματα που θα απαιτηθούν για να απαντηθεί η αποσταθεροποιητική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», έγραψε ο Μάικ Πομπέο στο Twitter.


Πηγή