Κοινωνία

Εγκρίθηκε στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ το κείμενο απολογισμού

Η Εφημερίδα των Συντακτών

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εγκρίθηκε ως βάση συζήτησης εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ερχόμενου Σαββατοκύριακου το κείμενο του απολογισμού για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που προχωρά σε πλήρη αποτίμηση της κυβερνητικής του θητείας, συζητώντας ανοιχτά και δημοκρατικά τα επιτεύγματα, τις ιστορικές κατακτήσεις αλλά με ειλικρίνεια και τις όποιες παραλείψεις ή αστοχίες», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αναφέρουν επιπλέον ότι το κείμενο του απολογισμού, αφού εμπλουτιστεί μέσα από ευρύ διάλογο στην Κεντρική Επιτροπή, θα αποτελέσει ένα από τα κείμενα συζήτησης κατά τον προσυνεδριακό διάλογο στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια εισήγηση 84 σελίδων, την οποία επεξεργάστηκαν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η εισήγηση των τριών δεν περιλαμβάνει μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης, αλλά αρχίζει από το 2012, μια κομβική χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τότε βρέθηκε για πρώτη φορά στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αναφορές του δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβει την εξουσία, στην πρώτη εκλογική νίκη, στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στο δημοψήφισμα, στον συμβιβασμό με τους δανειστές, στη διάσπαση του Αυγούστου του 2015, τη δεύτερη εκλογική νίκη, στις δύο κυβερνητικές συνεργασίες με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην κυβερνητική πορεία και στην εφαρμογή μιας μνημονιακής πολιτικής που αναγκάστηκε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα χρόνια έως και τον Αύγουστο του 2018.

Χθες, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΣ και την ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Πηγή