Επικαιρότητα

«Πολυτέλεια» η κυριακάτικη αργία. Μήπως να μη δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες;

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές σχεδόν μονοπώλησε την πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση της «Jumbo», με τον πρόεδρο της, Απόστολο Βακάκη να υπεραμύνεται της απόφασης του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο πρόεδρος της «Jumbo» θεωρεί ότι… είναι πολυτέλεια η κυριακάτικη αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Jumbo» χαρακτήρισε επί της ουσίας «πολυτέλεια» την κυριακάτικη αργία και με ειρωνικό ύφος ανέφερε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αργίας και για τη Δευτέρα και την Τετάρτη. «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες», είπε τονίζοντας ότι η κίνηση του έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας έναντι μίας ελπίδας αύξησης της αποτελεσματικότητας σε ετήσια βάση. Σε ό,τι αφορά τη… μεγαλύτερη εικόνα είπε πως «δεν θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα. Είμαι κατηγορηματικός, πρέπει να διερευνήσουμε μήπως πρέπει να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο – εργοδότη που τον Οκτώβριο του 2018 μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ζήτησε να περικοπούν οι παλιότερες συντάξεις προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο των νέων, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο – εργοδότη που τον Οκτώβριο του 2017 μιλώντας επίσης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς υποστήριξε ότι οι Έλληνες είναι κακομαθημένος λαός και η χώρα πτώχευσε γιατί υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες.

Όσον αφορά στην αντεργατική πολιτική της εταιρείας, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Αντιδρώντας, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας προκήρυξε απεργία, την Κυριακή 26 Γενάρη, με συγκέντρωση στο τοπικό κατάστημα, στις 10.30πμ.


Σχετικές αναρτήσεις:

Πηγή