Κοινωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα επεισόδια στη Χίο, κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

Η Εφημερίδα των Συντακτών

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα χθεσινά επεισόδια στο δημαρχείο της Χίου και τον προπηλακισμό του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, καταδικάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική, υπενθυμίζοντας τη στάση που κρατούσε προεκλογικά.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζει πως «τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα».

«Δεν μπορεί να μην σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη», προσθέτει με νόημα.

Ο Χιώτης βουλευτής σημειώνει πως «ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί και η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση».

«Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η Όλγα Γεροβασίλη. «Πολλοί πίστεψαν αυτά που έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά για το μεταναστευτικό, ότι για τις ροές προσφύγων και μεταναστών έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αντιδρούν» σχολίασε στο Action24 για τα επεισόδια στη Χίο και τόνισε πως από τότε που βγήκε κυβέρνηση η Ν.Δ. ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν στα νησιά τετραπλασιάστηκε.

Όπως υπογράμμισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το διαχειρίστηκε με σχέδιο σε μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο, εντός μνημονίου, με πολλαπλάσιες ροές.

Σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, για το προσφυγικό, είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».


Πηγή