Επικαιρότητα

Στις 12 Γενάρη, ολοκληρώνεται η απεργία στον ΟΤΕ

Την Κυριακή 12 Γενάρη, ολοκληρώνεται η απεργία των εργαζομένων ΟΤΕ, που ξεκίνησε στις 21 Δεκέμβρη 2019, ενάντια στις απολύσεις αλλά και για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Τη Δευτέρα 13 Γενάρη 2020, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 12.30, όπου στις 13.00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις, που προχώρησε η διοίκηση παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει, πάντως, να υπογραμμιστεί η απρόσκλητη και μόνιμη παρουσία της αστυνομίας σε κάθε απεργιακή δράση, γεγονός που κατήγγειλε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, και εντάσσεται τόσο στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους απεργούς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

  • Από τις 14 Γενάρη 2020 και έως τις 18 Γενάρη 2020, θα διεξαχθούν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα «και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της».

  • Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές δράσεων, όπως νέα συνέντευξη Τύπου, ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. και άλλων φορέων.

  • Τέλος, νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις 20 Γενάρη 2020 «προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση».

Αλλληλεγγύη, το «όπλο» των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αλλά και με την αλληλεγγύη της ίδιας της κοινωνίας, των συνδικάτων από άλλους κλάδους, εργατικών συλλογικοτήτων κ.λπ., όχι μόνον άντεξαν αλλά και αντέκρουσαν με επιτυχία κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό της διοίκησης του υπερκερδοφόρου ΟΤΕ, όπως επίσης και τις άθλιες πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων. Μάλιστα, οι διοικούντες έφτασαν στο απαράδεκτο σημείο να μηνύσουν τους απεργούς, να γίνουν συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα.

Το ΜΕΤΑ, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και χαιρέτισε τον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και καταδίκασε τις συλλήψεις των εργαζομένων συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.


Διαβάστε επίσης:

Πηγή