Εργασιακά

Ξεκινάει αεροπορική και χερσαία εισβολή στη Συρία. Ανοχή από ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα πραγματοποιήσει έκνομη στρατιωτική εισβολή στη Συρία, η οποία μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και σήμερα.

Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ για άλλη μιά φορά θα μείνουν απλοί θεατές της τουρκικής επιθετικότητας θυσιάζοντας τους “συμμάχους Κούρδους.

Η επιχείρηση θα είναι αεροπορική και χερσαία, δήλωσε ο Ερντογάν, και θα γίνει ανατολικά του Ευφράτη, στην περιοχή όπου η Άγκυρα και Ουάσινγκτον σχεδίαζαν μια ζώνη ασφαλείας, αλλά αυτή δεν έχει προχωρήσει ακόμη. «Κάναμε τις προετοιμασίες μας, κάναμε τα επιχειρησιακά μας σχέδια, δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει αεροπορικές και χερσαίες ενέργειες και πως αυτές μπορεί να αρχίσουν «ακόμη και σήμερα ή αύριο».

Η Άγκυρα έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν προχωρούν στη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Συρία και για αυτό είχε διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση.


Πηγή