Διάφορα

Τους ρακετάδες της χώρας επιστρατεύει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των χαλαζοπτώσεων

Τους ρακετάδες της χώρας επιστρατεύει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των χαλαζοπτώσεων

Τους ρακετάδες της χώρας επιστρατεύει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των χαλαζοπτώσεων

Τους ρακετάδες της χώρας επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση μελλοντικών χαλαζοπτώσεων όπως αυτή που έπληξε νωρίτερα τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αργά το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση, η Γραμματεία απευθύνει κάλεσμα στους Έλληνες ρακετάδες να προσφέρουν τις ικανότητες τους σε περίπτωση μελλοντικών χαλαζοπτώσεων, αφού σε ορισμένες περιοχές το μέγεθος του χαλαζιού σήμερα ήταν αντίστοιχο με μία μπάλα του τένις.

«Οι ικανότητες και το θάρρος των Ελλήνων ρακετάδων στην απόκρουση μπαλιών είναι γνωστή. Τώρα το χειμώνα που δεν μπορούν να χτυπάνε μπαλάκια στις παραλίες, τους καλούμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, με την εμφάνιση χαλαζόπτωσης χιλιάδες Έλληνες ρακετάδες θα βγαίνουν στους δρόμους για να αποκρούουν τις μεγάλες χαλαζόμπαλες, ώστε να μην προκαλούν υλικές ζημιές ή να τραυματίζουν τους κατοίκους.

Θετικός στο σχέδιο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ρακετάδων Ελλάδος Μπάμπης Καγκουρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις που πραγματοποίησε φορώντας μικροσκοπικό μαγιό τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να σπάσει μπάλες καλύτερα και πιο γρήγορα από τον Έλληνα ρακετά», προσθέτοντας ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν το υπουργείο Άμυνας είχε μελετήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας επίλεκτου τάγματος ρακετάδων για την αποτροπή εισβολής στη χώρα, ενώ πριν από μερικά χρόνια επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν την ουσία η οποία ευθύνεται για τις ικανότητες των Ελλήνων στην αντισφαίριση παραλίας.

Μην τα χάσετε


Πηγή