Κοινωνία

Ευχαριστίες Παυλόπουλου προς Μοσκοβισί για τη στήριξη στην Ελλάδα

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τη συμβολή του Πιέρ Μοσκοβισί στο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις.

Λίγο πριν από το τέλος της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Μοσκοβισί δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παυλόπουλου για την άψογη ολοκλήρωση τής τόσο σημαντικής αποστολής του ως επιτρόπου, και μάλιστα σε μια κρισιμότατη περίοδο ιδίως για την ευρωζώνη και το ευρώ.

«Συμβάλατε τα μέγιστα στη διατήρηση της σταθερότητας και της συνοχής της Ευρωζώνης. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κριθεί και η, άκρως θετική, στάση σας έναντι της Ελλάδας, κατά την τόσο επώδυνη για τον ελληνικό Λαό μνημονιακή περίοδο» επισήμανε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Στηρίζοντας τότε την Ελλάδα να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία, από την μια πλευρά αναγνωρίσατε εμπράκτως τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού Λαού -για πολλές από τις οποίες δεν είχε την ευθύνη- προκειμένου να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη».

Παράλληλα, τόνισε ότι με αυτή του στάση, στήριξε την ίδια την ευρωζώνη και το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι οιασδήποτε μορφής περιπέτεια της Ελλάδας ως προς την παραμονή της στην Ευρωζώνη θα είχε δραματικές επιπτώσεις για την συνοχή του οικονομικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του. Αναφορικά με την Ελλάδα, υποστήριξε ότι στάθηκε πάντα στο πλευρό μας και τόνισε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας όλη του την πειθώ και τις γνωριμίες του για να στηρίξει την χώρα.

Επισήμανε ότι για εκείνον το Grexit ήταν κάτι το αδιανόητο, όχι μόνο για τις επιπτώσεις που θα είχε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και για την ίδια την συνοχή της Ευρωζώνης. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και ιδίως για τον ελληνικό λαό και αναφέρθηκε στη χαρά που ένιωσε, όταν το καλοκαίρι του 2018, η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια. 

Σημείωσε, επίσης, ότι θα εξακολουθήσει να είναι στο πλευρό των Ελλήνων.


Πηγή